Ontbijtcake met yoghurt en fruit

Ontbijtcakeje met yoghurt en fruit

Ben je klaar voor een super makkelijk en voedzaam, maar oh-zo-feestelijk, ontbijtje? Geloof me, dit heb je zo in elkaar geflanst! En het smaakt écht fantastisch. Let’s go!

Ingrediënten voor 3 cakejes:
100 gram havermout
2 eieren
2 bananen
kaneel
6 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
een paar blaadjes munt
Fruit naar keuze (ik koos voor bramen, mango, aardbeien en druiven)

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden.
Leg een paar plakjes banaan apart, als je deze als topping wilt gebruiken.
Mix de havermout, eieren, de rest van de bananen en kaneel in een blender of keukenmachine tot een gladde massa.
Verdeel het deeg in drie stukken en zorg dat ze een ronde vorm krijgen.
Bak het deeg goudbruin in de oven in ongeveer 25 minuten.
Laat de cakejes even afkoelen, en lepel daarna de yoghurt erop.
Voeg tot slot het fruit toe, en een paar blaadjes munt.
Yes, jouw ontbijtje is klaar!! Geniet!

Wat is jouw favoriete ontbijt? Laat het me weten in de comments! Vind ik leuk!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Ontbijtcakeje met yoghurt en fruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *