Cake met banaan en pecannoten

Bananenbrood

Heb je vandaag een klein halfuurtje over? In pakweg 20 minuten heb je deze cake in de oven staan! Zo heb je in korte tijd een lekker en voedzaam tussendoortje gemaakt voor een aantal dagen. Trouwens, je kunt zelfs ontbijten met deze lekkere cake. Geniet ervan!

Ingrediënten:
100 gram havermeel
100 gram amandelmeel
50 gram kokosolie (gesmolten)
3 eieren
2 bananen
100 gram dadels
2 handjes pecannoten
1 tl bakpoeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het havermeel, het amandelmeel en het bakpoeder.
Meng (in een andere kom) met een staafmixer of keukenmachine de kokosolie, eieren, bananen en dadels.
Doe vervolgens de inhoud van beide kommen bij elkaar en meng tot één beslag.
Hak de pecannootjes fijn en meng deze ook door het beslag.
Vet een cakeblik in, en giet het beslag in het cakeblik.
Zet je cake in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Deze cake is het allerlekkerst als hij nog een beetje warm is!

Je kunt de cake ook invriezen. Zorg dat wel dat hij helemaal afgekoeld is, voordat je de plakjes in de vriezer legt. Vries de cake per plakje in, zodat je altijd een lekker ontbijtje of tussendoortje klaar hebt liggen!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Een gedachte over “Cake met banaan en pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *