Cake met zoete aardappel en gember

Cake met zoete aardappel en gember

Heb je mijn overzicht van voedzame tussendoortjes al gezien? Deze cake past daar absoluut tussen! Een cake met zoete aardappel en gember. Voedzamer kan niet, toch? En hij is écht lekker. Wij hebben hem als ontbijt gehad. Heerlijk om de dag te starten met cake. En groente. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Ingrediënten:
100 gram speltmeel
100 gram havermeel
3 el honing
3 eieren
250 gram zoete aardappel
een stukje verse gember (+/- 2 cm.)
2 tl kaneel
2 handjes walnoten
1 tl bakpoeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes.
Kook de zoete aardappel totdat hij beetgaar is en stamp daarna fijn.
Rasp de gember.
Meng de zoete aardappel met het speltmeel, het havermeel, de eieren, de honing, de gember, het kaneel en het bakpoeder.
Hak de walnoten fijn en meng deze ook door het beslag.
Vet een cakeblik in, en giet het beslag in het cakeblik.
Zet je cake in de oven voor ongeveer 45 minuten.

Wacht met het aansnijden van de cake totdat hij helemaal afgekoeld is.

Je kunt de cake ook invriezen. Vries de cake per plakje in, zodat je altijd een lekker ontbijtje of tussendoortje klaar hebt liggen!

Cake met zoete aardappel en gember vert.

2 gedachten over “Cake met zoete aardappel en gember

  1. Moet er nog extra vocht bij het stampen van de zoete aardappel? Het beslag kon zeker niet gegoten worden, zoals beschreven in het recept. Ik moest het echt scheppen.
    Ik hoop dus maar dat de cake niet te droog is. Nog 5 minuten baktijd + afkoeltijd. Fingers crossed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *