Wachten op het perfecte moment

Tijd - Happy Mood Happy Food

Wacht jij ook altijd op het perfecte moment om te gaan afvallen, gezonder te gaan eten of om (meer) te gaan sporten? Wacht jij ook op het perfecte moment om je dromen na te jagen: een carrière switch maken, een cursus of opleiding doen van iets wat je écht leuk vindt of een reis boeken die al lang op je verlanglijstje staat? Wacht jij op het perfecte moment om voor jezelf te kiezen? Wacht jij op het perfecte moment om te doen wat je écht wil?

Ik deed dat wel. Maar inmiddels weet ik dat het perfecte moment later niet bestaat; het perfecte moment om iets in gang te zetten is altijd nu! We leven nu. Aan wat er in het verleden gebeurd is, kunnen we niets veranderen. En wat in de toekomst ligt, daar kunnen we nu nog niet bij. Nú is het moment om voor jezelf te kiezen. Het nu is het enige moment waar we invloed op hebben. Dus ga er nu voor! Niet pas als het maandag is, niet pas als het wat rustiger wordt op het werk, niet pas als het wat rustiger wordt thuis, niet pas als er minder stress is, niet pas later.

De voorbeelden hierboven zijn mijn eigen voorbeelden. Ik hield mezelf voor dat ik pas weer kon gaan hardlopen, als mijn leven wat rustiger zou zijn. Waarom eigenlijk? Ik dacht dat ik er geen energie voor zou hebben door alle stress, en ik wilde eigenlijk pas starten als ik zeker zou weten dat ik 3 keer per week kon gaan. Inmiddels ben ik gelukkig weer begonnen, zoals jullie eerder hier konden lezen, want dat gaat prima. Iets wat je doet omdat jij het zélf graag wil – mits haalbaar -, daar krijg je hoe dan ook energie van, dus het is het waard om daar tijd voor te maken!

Een ander voorbeeld wat ik graag wil noemen, is dit blog. Eigenlijk wilde ik er pas mee starten als ik Word Press volledig onder de knie had, een mooie strakke lay-out ontworpen had met een passend logo, een cursus foodfotografie gedaan had, een representatieve foto van mezelf had én minimaal 20 artikelen geschreven had, zodat ik in elk geval even vooruit kon. Over onhaalbare doelen gesproken… Nee, ik denk dat ik nog geen 5% van de mogelijkheden van Word Press ken en daarom heb ik ook nog steeds geen mooie lay-out, voor die cursus heb ik eigenlijk ook geen tijd nu, een leuke foto heb ik nog niet en dit is pas mijn veertiende artikel. Maar ik ben blij dat ik begonnen ben met mijn blog, want ik krijg energie van het schrijven van de artikelen en ik word blij van al jullie leuke en lieve reacties.

Het is altijd gemakkelijker om te blijven hangen in dromen en te denken dat jouw moment later wel komt. Maar de meeste dingen komen niet vanzelf. Je kunt zelf een eerste stap zetten. Niet pas later, maar nu meteen. Het is het waard om nu voor jezelf te kiezen. Jíj bent het waard om voor jezelf te kiezen. Waarom? Omdat dit je energie zal geven en omdat als je iets positiefs doet er vaak meer mooie dingen volgen. Wat zou je graag willen doen? Waar droom je al tijden over? Nu is een mooi moment om een eerste stap in de richting van jouw droom te zetten!

Wat ga jij vandaag ondernemen om je dromen of doelen te realiseren?

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

6 gedachten over “Wachten op het perfecte moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *