Liefde voor je lichaam

Hartjes - Happy Mood Happy Food

Ben jij blij met je lichaam? Of heb je een haat-liefde verhouding met je lichaam? Baal je van die paar kilo’s teveel? Of van de slechte conditie van je lijf? Misschien vind je het wel moeilijk om naar je spiegelbeeld te kijken?

Zelf heb ik ontelbare momenten meegemaakt dat ik niet blij was met mezelf en zeker ook niet met mijn lichaam. Ik vond dat ik te dik was. Mijn buik was te dik. Mijn benen waren te dik. Mijn billen waren te dik. Ook mijn armen waren te dik. Mijn onderkin zat me in de weg. Zelfs mijn vingers vond ik te dik.

Ik kan behoorlijk kritisch op mezelf zijn. Nog steeds. Maar ik zal nooit meer zeggen dat ik niet blij ben met mijn lichaam. Waarom niet?

Mijn lichaam zorgt al meer dan 30 jaar voor mij. Het zorgt ervoor dat ik me voort kan bewegen van A naar B. Het zorgt ervoor dat ik kan denken. Het zorgt ervoor dat ik kan leren. Het zorgt ervoor dat ik dingen vast kan pakken. Het zorgt ervoor dat ik dingen kan zien. Dat ik kan horen. En dat ik kan praten. Dat ik kan voelen. Het zorgt ervoor dat ik kan ademhalen. Het zorgt ervoor dat ik kan leven.

Natuurlijk zit ik ook wel eens niet lekker in mijn vel. Mijn conditie is niet meer wat het geweest is en ik zou ook wel wat strakker willen zijn. Maar er is zoveel dat mijn lichaam wél kan. Het is zonde om te focussen op die kleine, specifieke dingen die het misschien (nog) niet kan. Mijn lichaam verdient meer credits.

Spiegel - Happy Mood Happy Food
 
De volgende keer dat je in de spiegel kijkt en baalt van je spiegelbeeld, dan hoop ik dat je terugdenkt aan deze boodschap. Kijk eens goed naar jezelf, realiseer je wat je allemaal wél kunt met hetgeen je ziet in de spiegel en lach een keer lief naar jezelf. Als dat lukt, dan heb je al drie dingen om dankbaar voor te zijn: je ogen werken, je hersenen doen het en je kunt lachen. Je hebt een prachtig lichaam!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *