Zes simpele tips om je energieker te voelen

Park - Happy Mood Happy Food

Als mijn leven ooit voelt als een sleur en ik de dingen teveel op de automatische piloot doe, dan is het tijd voor actie! Tijd om deze sleur zo snel mogelijk te doorbreken en me weer wat energieker te gaan voelen. Het liefste maak ik tijd en ruimte voor mijn passies, want daar krijg ik áltijd energie van. Maar als dat niet lukt, dan zijn dit een aantal andere opties om uit te proberen. Succes verzekerd!

1. Ga naar buiten
Hoe warm of hoe koud het ook is, ga lekker naar buiten. Snuif de buitenlucht op en voel de zonnestralen op je lichaam. Een blokje om in de lunchpauze of een kleine wandeling na het avondeten zal je goed doen.

2. Beweeg
Zet je lichaam aan het werk en kom uit je hoofd. Je hoeft niet meteen volle bak te bewegen om je energieker te voelen. Door te wandelen of rustig te fietsen komt er in je lichaam van alles in beweging waardoor je je fitter zult voelen.

3. Lach!
Lachen is gezond en geeft meteen energie. Lach eens lief naar jezelf in de spiegel en lach naar de mensen om je heen. En waarom niet ook glimlachen naar mensen die je niet kent? Ook dat geeft een goed gevoel.

Smile - Happy Mood Happy Food
 
4. Ontspan
Ontspan en geef je lichaam wat meer aandacht, bijvoorbeeld door uitgebreid in bad te gaan of te douchen. Je kunt ook een momentje pakken om te mediteren of een massage boeken. Pak je rust, laat je gedachten even voor wat ze zijn en voel de energie in je lichaam.

5. Geniet van eten
Waar heb je op dit moment het meeste zin in qua eten? Wat vind je het allerlekkerste? Als je in de gelegenheid bent om dit in huis te halen, doe dat dan. Ga ervoor zitten, neem je tijd, eet rustig en met aandacht en geniet!

6. Wees dankbaar
Neem eens de tijd om te bedenken wat je allemaal hebt om dankbaar voor te zijn. Wat voor luxe leven leef jij? En wat kan jouw lichaam allemaal? Zet het eens op een rijtje voor jezelf, en voel hoe goed je het hebt.

Al deze dingen kun je doen op het moment dat je merkt dat de tijd voorbij gaat zonder dat je écht leeft. Je kunt de sleur doorbreken door naar buiten te gaan, te bewegen of te lachen. Maar je kunt er ook juist voor zorgen dat je niet in een sleur terecht komt door regelmatig tijd vrij te maken voor deze dingen. Maak ruimte in je agenda om te ontspannen, wees dankbaar voor alle fijne dingen in je leven en maak tijd voor jouw passie. Voel je energiek en fit, en leef!

Waar krijg jij energie van? Wat doe jij als je in een sleur zit?

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *