Welkom op mijn blog

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Annemarie, 31 jaar en gezonde voeding en genieten zijn mijn passies!

Ik heb me altijd al geïnteresseerd in voeding. Waarom bijvoorbeeld vinden sommige mensen (zoals ik!) een wit broodje kroket met mayonaise of mosterd nou zoveel lekkerder dan een volkerenboterham met kaas? Er zijn op dit moment veel mensen en kinderen met overgewicht. Hoe kan het dat we het zo ver laten komen op dit gebied? Wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam met de voedingsstoffen die je tot je genomen hebt? Hoe veilig is ons voedsel? Welke rol speelt voeding bij het voorkomen van een ziekte of het herstelproces van een ziekte? En dé vraag van dit moment: wat is nu eigenlijk gezonde voeding? Koken vind ik heerlijk. Een van mijn favoriete momenten in de week is het samenstellen van mijn boodschappenlijstje! Ik vind het bijzonder dat voeding zoveel goeds voor je kan doen. Sinds ik me hier meer bewust van ben, geef ik mijn lichaam gemakkelijker de dingen die het nodig heeft.

Een paar jaar geleden woog ik 100+ kilo. Ik had op dat moment eigenlijk niet eens door dat ik niet gezond at en een te hoog gewicht had. Na een vakantie vol met cocktails, uitgebreide ontbijtjes, frisdrank, grote borden gevuld met stukken vlees en frietjes met mayonaise, biertjes, ijsjes en… – nou ja, de strekking is duidelijk – wilde ik wel iéts doen. Ter compensatie heb ik een maand geen frisdrank gehad. Dit was mijn eerste stapje in een ontdekkingstocht naar een gezonder eetpatroon.

Ik heb mezelf beter leren kennen, maar langzaam maar zeker heb ik ook veel geleerd over gezond en bewust eten, goed voor jezelf zorgen, genieten, gelukkig zijn en dankbaar zijn voor de mooie dingen in het leven. Wat mij betreft hebben deze dingen alles met elkaar te maken. Een positieve mindset is enorm belangrijk om te kunnen genieten van het leven. Hier ben ik gedurende mijn afval-proces stapje voor stapje achter gekomen.

Watermeloen eten in de zon
 
Ik hoop je met mijn blog te inspireren om ook goed voor jezelf te zorgen en te genieten. Daarom zal ik recepten delen, maar ook vertellen over andere dingen die mij geholpen hebben in dit proces. Ik zal schrijven over hoe ik ben veranderd in een gelukkiger mens, en welke dingen je kunt doen voor de juiste mindset. Dit is tegenwoordig mijn motto:

You are far too smart to be the only thing standing in your way!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *