Voedingsdagboek

Salade met sperziebonen, zalm en ei - Happy Mood Happy Food

Vanuit meerdere kanten heb ik de vraag gekregen wat ik nu eigenlijk allemaal eet op een dag. Daarom heb ik dit voor jullie bijgehouden. Afgelopen dinsdag was ik thuis samen met mijn zoontje Aaron, dus ik heb niets hoeven voorbereiden qua eten. Voor de volledigheid zal ik binnenkort ook een dagboekje plaatsen van een dag dat ik wel werk, want daar ga ik gelukkig binnenkort weer mee beginnen.

De dag ben ik begonnen met mijn favoriete ontbijtje: bietenmousse! Ik houd helemaal niet van bieten, maar dit ontbijt vind ik heerlijk! Daarbij heb ik wat granola gegeten.

Tussendoor heb ik peer, appel en druiven gegeten. Ik zet altijd het een en ander klaar voor mijn zoontje en mijzelf, en we eten het samen op. Ik houd dus niet bij hoeveel ik precies gegeten heb. Naast het fruit heb ik ook nog 2 crackers met kaas gegeten.

Gedurende de ochtend heb ik 3 grote mokken thee gehad. In de middag stap ik over op water.

Voor de lunch heb ik een salade gemaakt met sperziebonen en zalm (met excuses voor de foto; het smaakt veel beter dan dat het eruit ziet). Erg lekker, en weer wat groenten erbij. Daar ben ik wel heel bewust mee bezig. Voor de lekker heb ik er nog 2 rijstwafels met pindakaas bij gehad.

’s Middags kwam mijn zusje op bezoek bij ons, nog voor de verjaardag van Aaron. Na onze feestweek vorige week wilde ik eigenlijk niet teveel gebak meer eten. Daarom had ik mini tompoucen gehaald en er zelf eentje genomen. Verder heb ik nog wat cherrytomaatjes gehad, en toen ik aan het einde van de middag trek kreeg, heb ik een klein bakje yoghurt met wat granola gegeten.

Voor het avondeten heb ik pasta klaargemaakt met lekker veel groenten (courgette, rode paprika, gele paprika en champignons), salami en wat roomkaas. En als mijn zusje er is, dan eten we altijd een toetje. Ik had een lekker kwarkje met bosbessen.

’s Avonds heb ik nog een theetje gedronken, en dit keer had ik een bijzonder tussendoortje. Ik had nog een klein beetje pasta over en omdat ik dat zo lekker vond (en omdat ik het heel zonde vind om eten weg te gooien), heb ik dat om 21.30 uur nog opgewarmd en opgegeten!

Vorige week hadden wij een week die in het teken stond van de verjaardag van Aaron. Aan het begin van de week smaakte de taart nog heerlijk, maar aan het einde van de week proefde ik eigenlijk niet eens meer echt. Dat is voor mij een teken dat het tijd is om weer wat bewuster om te gaan met mijn eten. Dus wij hebben momenteel een reset-periode. Dat betekent niet dat ik al mijn eten ga afwegen of calorie├źn ga tellen. Dat betekent ook niet dat ik niks lekkers meer neem. Het betekent alleen dat ik weer wat meer de tijd ga nemen voor mijn eten, en bewust mijn geniet-momentjes pak. Ik wil me weer bewust worden van wat ik allemaal eet, en daarom kwam de vraag om een voedingsdagboek te plaatsen eigenlijk op een mooi moment.

Een voedingsdagboekje bijhouden is een goede manier om inzicht te krijgen in je eetpatroon. Wil je graag gezonder eten of afvallen en weet je niet zo goed waar te starten, dan zou ik hiermee beginnen. Houd eens een tijdje bij wat je allemaal eet en wanneer. Vervolgens kun je bepalen welk eetmoment je als eerste wil aanpakken. Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Zorg dat je het vol kunt houden. Als dat lukt, dan zal je zelfvertrouwen zo’n boost krijgen dat je met heel veel energie naar de volgende stap kunt kijken. Zet ‘m op!

Vind je het leuk als ik vaker een dag uit mijn voedingsdagboek met je deel? Laat het me weten!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *