Voedingsdagboek (3)

Pasta met aubergine en tomaat - Happy Mood Happy Food

Vorige week donderdag heb ik weer eens een voedingsdagboekje bijgehouden. Ik houd van de zomer! Tijd voor heerlijke salades, water met een smaakje en lekker fruit.

Ik ben de dag gestart met een groot glas water. Als ontbijt nam ik een schaaltje met Turkse yoghurt, wilde perzik en zelfgemaakte granola. Voor de granola gebruik ik havermout en daarbij nog een ander graan (zoals boekweit, spelt of rogge), wat nootjes of pitjes en om het af te maken vanillepoeder of koekkruiden. De granen, noten en pitten rooster ik 20 minuten in de oven, en daarna voeg ik het vanillepoeder of de koekkruiden toe. Dit is niet moeilijk om te doen, en ik vind het veel lekkerder dan de ontbijtgranen die er in de winkel te koop zijn.

Tussendoor heb ik een roggebroodje met kaas en basilicum gehad, stukjes mango en water met een vleugje mango.

Roggebrood, mango en water
 
Aan het einde van de ochtend heb ik een uurtje in de auto gezeten, en omdat dat rond lunchtijd is, heb ik een bakje met tomaatjes en wortels meegenomen.

Terug thuis heb ik meteen mijn salade voor de lunch klaargemaakt. Brood eet ik bijna nooit. Ik nam vandaag deze salade met spinazie, kikkererwten en feta en hij smaakte weer heerlijk!

Aan het einde van de middag heb ik 2 stukjes pure chocolade gehad en een paar gedroogde abrikozen.

Voor het avondeten maakte ik de overheerlijke pasta met aubergine, tomaatjes, mozzarella en pompoenpitten, die bovenaan dit bericht staat. Voor herhaling vatbaar!! Wat was dit lekker, zeg.

’s Avonds eet ik nog een kiwi en een peer. Het voelt goed om zoveel lekkere vitamientjes te eten!

Ik heb niet bijgehouden hoeveel ik gedronken heb gedurende de dag, maar ik heb veel water en Spa rood gehad. Ik drink eigenlijk niks anders op dit soort warme dagen. Mijn water leuk ik op met wat fruit of basilicum of munt, en als ik dat zat ben, dan stap ik over op Spa rood. Werkt prima voor mij!

Mijn eerdere voedingsdagboeken vind je hier en hier.

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *