Voedingsdagboek (2)

Kopje thee - Happy Mood Happy Food

Hierbij weer eens een voedingsdagboekje. Vanwege Moederdag begon dat met een ontbijtje op bed!

De dag ben ik gestart met een hoop Moederdag-cadeautjes en knuffels, en daarbij een kopje thee en een schaaltje bietenmousse met granola. Ik eet ook wel eens een ander ontbijt (volgende week komt er een ander ontbijt-recept online!), maar dit blijf ik zo lekker vinden. Ik eet het 4 of 5 keer per week.

’s Ochtends heb ik een stukje hardgelopen in het zonnetje, heerlijk! Aan het einde van de ochtend kreeg ik trek en heb ik een smoothie gemaakt met melk, avocado, banaan en amandelen. De moeite waard om eens te proberen! En ik heb nog wat fruit gehad: een kiwi en wat stukjes peer.

Voor de lunch heb ik een van mijn ‘eigen’ salades gemaakt, deze zalmsalade met venkel en radijs. Ik drink hier 2 glazen water bij.

Zalmsalade met venkel en radijs - Happy Mood Happy Food
 
Als middagtussendoortje heb ik twee handjes pistachenootjes gegeten en later – toen ik de middag toch wat lang vond duren – nog 2 rijstwafels met pindakaas. ’s Middags drink ik Spa Rood. Ik heb niet bijgehouden hoeveel glazen.

Voor het avondeten heb ik 3 van deze heerlijke bladerdeegtaartjes gegeten. Ook weer met Spa Rood.

Taartje met pesto, tomaat en brie - Happy Mood Happy Food
 
’s Avonds stap ik weer over op thee. Ik drink 2 grote mokken thee. Wanneer ik dit typ, heb ik nog geen tussendoortje gehad, maar dat gaat nog wel gebeuren. Misschien een cracker met kaas, of nog wat nootjes.

Vorige week schreef ik over mijn dipje. Ook deze week was een kleine worsteling met mezelf. Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan heb ik ook moeite met gezond eten. Een voedingsdagboekje bijhouden maakt me dan weer even heel bewust van wat ik doe. Vandaag heb ik een paar keer op het punt gestaan om me te laten gaan. Maar dat wil ik niet, en het maakt mijn gevoel over mezelf ook niet beter. Een dag als vandaag helpt me veel meer om uit mijn dip te kruipen, want gezond eten en lekker bewegen maakt dat ik me beter voel in mijn lijf. Dus ik ben blij, en dankbaar dat ik een lichaam heb waarmee ik kan hardlopen en dankbaar dat ik zoveel voedzaam en gezond eten kan kopen en klaarmaken!

Heb je mijn vorige voedingsdagboek gemist? Deze vind je hier!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *