Mijn grootste droom

Morgen staat de column, die ik ingestuurd heb voor de columnwedstrijd van Metro, in de krant! Ik vind het zo ontzettend gaaf!! Super bijzonder vind ik het dat mijn tekst is geëindigd in de top 3. Ik hoop oprecht dat ik zo heel veel mensen kan inspireren. Ik hoop dat ik mensen kan laten zien dat geluk altijd binnen handbereik is, als je weet hoe je het moet vinden. Het zit in jezelf. In de manier waarop je tegen jezelf praat. In de manier waarop je tegen dingen aankijkt. In de manier waarop jij omgaat met dingen die je meemaakt. Wanneer je dat eenmaal ziet en daarnaar durft te leven, dan gaan er mooie dingen gebeuren!

Stress

Ik voel de adrenaline behoorlijk door mijn lichaam stromen momenteel, want hoeveel mensen zullen mijn column morgen lezen? En ik voel toch ook wel wat stress. Want wat nu als er mensen zijn die morgen – naar aanleiding van het lezen van mijn column – mijn blog zullen bezoeken? Dan wil ik toch eigenlijk wel dat daar iets moois staat. Het lunchreceptje wat ik vorige week postte is echt lekker hoor, maar ik wil wat beters. Iets wat inspireert. Iets waardoor mensen nieuwsgierig worden en meer willen lezen van mij. Iets wat motiveert. Maar eigenlijk heb ik daar helemaal niet zoveel tijd meer voor.

Ontspannen

Het beste kan ik schrijven als ik in een goede flow zit, en ik heb gemerkt dat die flow vaak komt als ik ontspannen ben. Als ik de controle durf los te laten en even uit de drukte van de dag kan stappen. Wanneer ik rust in mijn hoofd heb, dan volgen de meest inspirerende gedachten. En dan wil ik schrijven, want die ideeën wil ik overbrengen. Maar nu voel ik de tijdsdruk. Ik heb niet zoveel tijd meer om te ontspannen én om ook nog te schrijven. Door de druk die ik mezelf opleg, blokkeer ik juist. Echt mijn hoofd leegmaken vind ik lastig momenteel, maar ik kan wel een paar minuten de tijd nemen om terug te kijken naar alle mooie en lieve reacties die ik de afgelopen tijd van jullie ontvangen heb. Want dat motiveert mij enorm!
 

 

Inspireren

Ik voel een enorme drive om mensen te inspireren het beste uit zichzelf naar boven te halen en het maximale uit het leven te halen. Sinds ik ben begonnen met bloggen, voel ik dat steeds meer. En alles in mij zegt dat ik dat kan. Dat ik mensen aan het denken kan zetten. Dat ik mensen ertoe kan zetten een eerste stap te zetten. Dat ik mensen wakker kan schudden. Ik geloof enorm daarin. En elke keer als er vanuit jullie een bevestiging komt dat dat inderdaad zo is, dan groeit het vertrouwen dat ik op termijn nog veel meer mensen kan inspireren dan de (vaste) bezoekers die ik tot nu toe heb. En dat is wat ik het allerliefste zou willen. Dat is mijn grootste droom: het bereik van mijn blog vergroten, zodat steeds meer mensen mijn boodschap ontvangen. Niet om hier geld mee te verdienen – ik verdien hier helemaal niks mee – maar omdat het mij ontzettend veel energie geeft dat ik op deze manier de wereld een beetje mooier kan maken.

Energie

Dit is waar ik het voor doe. Dit vind ik zo geweldig! En door al deze reacties te verzamelen merk ik dat mijn lichaam weer gevuld is met energie. En dat is een heerlijk gevoel. En dat gun ik iedereen. Als je niet zo lekker in je vel zit, of als je gewoon even je dag niet hebt, of als je merkt dat je weinig energie hebt, dan kan het helpen om eens na te gaan wat jou inspireert. Wanneer je daar een keer werk van maakt, dan heb je altijd iets paraat voor de momenten waarop je het nodig hebt. Je zult zien dat je weer meer energie krijgt, dat je je beter voelt en dan ook weer makkelijker de dingen doet om goed in je vel te blijven zitten. En zo trek je het geluk weer naar je toe.

Geluk

Wie me al langer volgt, weet ik dat ik een fan ben van quotes. Mooie spreuken helpen mij soms om in één seconde weer te snappen hoe het werkt. Als ik ooit rondjes aan het draaien ben in mijn hoofd, en even niet meer weet hoe ik daaruit kom. Of wanneer ik een dipje heb, en vergeten ben hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Als ik me – voor mijn gevoel – teveel laat meetrekken in negatieve situaties of mezelf op een niet-helpende manier aan het vergelijken ben met anderen, en een soort wake-up call nodig heb. Of wanneer het me even niet meer lukt om te relativeren of om te kijken naar de mooie dingen (die er altijd zijn!). Ik bekijk mijn favoriete quotes en dat helpt me om weer terug te gaan naar alles wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb. Dan weet ik weer hoe het leven ‘werkt’. Dan weet ik weer dat ik altijd kan kiezen om te focussen op de positieve kant van een verhaal. En dan weet ik weer dat – als ik iets graag wil – dat het perfecte moment daarvoor nu is, en dat ik niet moet gaan wachten totdat de omstandigheden perfect zijn. Door aandacht te schenken aan de mooie dingen in het leven – hoe klein deze dingen soms ook zijn – en dankbaar te zijn voor alles om me heen, kan een alledaagse dag ineens een prachtige dag worden.


 
Ik wens jullie een hele mooie dag!!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *