Luisteren naar je intuïtie

Zon door de bomen

Wow, het is alweer even geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ik heb er nu weer helemaal zin in! Ongeveer 3 maanden geleden liet ik jullie weten dat ik het bloggen even helemaal ging loslaten. Omdat ik mezelf teveel druk oplegde en ik daarom blokkeerde bij het schrijven. Ik wilde wel schrijven, maar het lukte niet. En nadat ik daar een tijdje ‘doorheen’ gewerkt had, was het midden november tijd om voor mezelf te kiezen. Het was tijd om al die dingen waar ik over geschreven had weer toe te gaan passen in mijn eigen leven. Het was tijd om naar mijn gevoel te luisteren.

En dat heb ik gedaan. En dat ging absoluut niet vanzelf. Want ik ben een perfectionist. En een denker. En ik ben niet gewend om naar mijn gevoel te luisteren. En ik vind het vooral heel erg moeilijk om alle ideeën en overtuigingen die ik heb los te laten. Dat is een worsteling geworden. En nog steeds is dat het af en toe. Maar toch ben ik vastberaden om mijn gevoel meer aandacht te geven. Omdat ik steeds meer geloof dat mijn intuïtie me de weg wijst naar wat goed is voor me.

Alles valt op zijn plek

Ego says: once everything falls into place, I will find peace. Spirit says: Find peace and everything falls into place

Het is deze quote die exact de switch aangeeft die ik probeer te maken. Drie maanden geleden had ik het idee dat ik vooral heel hard moest werken om mijn blog te laten groeien om zo dichterbij mijn droom te komen. Want als ik die droom waargemaakt had, dan zou ik me weer rustig, ontspannen en nog gelukkiger voelen. Daar was ik oprecht van overtuigd. Maar uiteindelijk is het precies andersom. Ik heb me de afgelopen tijd gefocust op mezelf en – zoveel mogelijk – gedaan waar ik behoefte aan had. Ik heb gelezen, in bad gelegen, gemediteerd, lang geslapen en televisie gekeken. Nu voel ik de rust en ontspanning weer terug in mijn lichaam. Ik ben gelukkiger. En ik merk dat nu ook de inspiratie weer komt.
 
Balans
 

Nu

Realize deeply that the present moment is all you ever have

Dit is een ander heel belangrijk inzicht wat ik gekregen heb ergens in de afgelopen weken. Doelen en dromen zijn er om na te streven. Natuurlijk. Maar als ik een doel behaald heb of een droom gerealiseerd heb, dan ontstaan er altijd weer nieuwe plannen. Het is dus de kunst om te genieten van de weg ernaar toe. Om tevreden te zijn met alles wat er nu al is. Om dankbaar te zijn voor het mooie leven dat ik nu al heb. Op andere fronten was ik me daar al heel bewust van – meerdere artikelen heb ik er al over geschreven – maar wat betreft mijn blog was deze bewustwording weg gesneeuwd onder alle overtuigingen die ik had.

Op gevoel

Met het vertellen van mijn verhaal en delen van mijn inzichten ga ik hoe dan ook verder. Ik ga het wel wat anders aanpakken. Als ik de inspiratie voel, dan ga ik een berichtje schrijven hier op mijn blog of op mijn Facebook-pagina. Wanneer het helemaal goed voelt, dan zal ik een filmpje opnemen voor jullie of een Facebook live geven. Ook heb ik het idee om podcasts te gaan maken. Als het goed voelt om iets buiten mijn comfort zone te doen, zoals iets persoonlijks delen, dan zal ik dat doen. Maar wat ik ook zal doen, ik ga niets forceren. En daarnaast schrijf ik elke dag in mijn dankbaarheidsboekje om me bewust te blijven van het feit dat ik al zo ontzettend veel heb om gelukkig te zijn.

Balans

Waar ik heel lang heel veel bezig ben geweest met het verleden – daarover ga ik zeker nog eens schrijven – ben ik vorig jaar juist veel bezig geweest met de toekomst. Mijn streven nu is om daar een mooie balans in te vinden. Dromen over de toekomst is heerlijk en kan een heel goed gevoel geven. Zodra het overgaat in frustratie of angst, dan is het tijd om weer terug te komen naar het huidige moment. Tijd om stil te staan bij hoe goed ik het op dit moment al heb. Hoe dan ook.

NB Een tijdje geleden ben ik live geweest op mijn Facebook-pagina. Daar heb ik verteld over mijn plannen. Het filmpje kun je hier terugkijken. Kort daarna heb ik nog een live video opgenomen. Ik kan deze filmpjes helaas niet op mijn website plaatsen, maar – wanneer je een Facebook account hebt – dan kun je ze altijd terugkijken.
 
FB live
 
Durf jij naar je intuïtie te luisteren? En leef jij in het moment?
 
PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

2 gedachten over “Luisteren naar je intuïtie

  1. Wat fijn dat je die rust weer voelt!
    Ik herken van alles…en heb je even niet gemaild omdat ik bang was dat mijn worsteling jou in de weg kon zitten. Ook al had ik veel aan je hulp, je moest er ook voor jezelf kunnen zijn.
    Ik ben blij te lezen dat het goed met je gaat! Ik blijf je dan ook zeker weer volgen. En heel nieuwsgierig ga ik straks even je Facebook filmpjes terugkijken.

    Veel liefs. Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *