Loslaten niveau 2

Ballon - Happy Mood Happy Food

Heel veel ideeën en onderwerpen heb ik om over te schrijven. Deze haal ik uit het dagelijkse leven en uit jullie reacties of vragen. De onderwerpen waar ik over schrijf, dat zijn dingen die er altijd zijn. Eten doe ik de hele dag door. Denken ook. En in alles wat ik doe, zoek ik naar inzichten die ik met jullie kan delen. En ik zie genoeg. Ik zou er nu al een heel boek over kunnen schrijven. Of twee. Misschien wel een hele reeks.

Ideeën

Als ik me gestrest voel, dan ga ik op zoek naar hoe ik weer rustig kan worden. En dan wil ik daarover schrijven. Wanneer ik geïnspireerd ben door iets of iemand, dan wil ik dat eigenlijk meteen met jullie delen. Als ik mijn boodschappenlijstje aan het maken ben, dan denk ik aan mijn blog. Want ik wil nieuwe recepten blijven posten. Na een ontspannen avond wil ik jullie vertellen hoe belangrijk dat is voor je. Als ik in een lastige situatie zit, en me daar toch relaxed bij kan voelen, dan wil ik jullie laten weten hoe je kunt leren om te relativeren en te focussen op de mooie dingen die er altijd zijn. En wanneer ik me halverwege de dag bedenk dat ik al ruim 300 gram groenten op heb, dan wil ik jullie vertellen hoe ik dat gedaan heb en hoe je dat ook voor mekaar kunt krijgen. Maar als het ooit wel eens misgaat en ik veel meer eet dan ik eigenlijk wilde, dan wil ik dat eigenlijk ook meteen delen.

Ik wil zo graag

De laatste weken gaat het echter wat moeizaam. Op het moment dat ik ga zitten om te schrijven, dan lukt het niet. Dan voel ik de druk – vanuit mezelf – om iets moois op papier te zetten. En dat moet ook nog minimaal 3 keer per week. Van mezelf. Ik wil zo graag mijn ideeën met jullie delen. Ik wil jullie zo graag aan het denken zetten. Ik wil jullie zo ontzettend graag laten zien dat je – met de juiste mindset – grote stappen kan maken op elk gebied. Ik wil jullie zo graag inspireren. En ik wil zo graag meer doen met mijn passie. Dit naar een next level tillen.

Ik wil té graag

En op dit moment wil ik dat té graag. De ideeën draaien rondjes in mijn hoofd – dag en nacht. De balans is zoek. Het is voor mij tijd om de controle écht eens los te laten. De afgelopen weken heb ik pogingen gewaagd. Maar het lukt me nog niet. Loslaten blijkt momenteel mijn grootste challenge. Als het niet lukt om te schrijven, dan ga ik in bad liggen of naar buiten. Niet om echt te ontspannen, maar omdat ik vind dat ik daarna weer moet kunnen schrijven. Het idee dat ik een keer niet die 3 artikelen per week haal, daar krijg ik stress van. Want ik wil verder. Ik wil dit zó ontzettend graag.
 
Wordt vervolgd - Happy Mood Happy Food
 

Time out

Deze week heb ik nauwelijks iets gedaan aan mijn blog. Een beetje verdrietig word ik daar wel van. Maar ik ben er inmiddels van overtuigd dat het heel goed zou zijn om even een stapje terug te doen. Om weer even tijd te maken voor échte ontspanning. Om weer even tijd te maken voor mezelf. Om weer verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik jullie – en nog veel meer mensen – kan gaan inspireren. Om keuzes te maken die goed zijn voor jou. Voor jouw geluk en voor jouw gezondheid. Maar ik raak er ook steeds meer van overtuigd dat ik daarvoor een – kleine – break nodig heb. Zodat ik daarna weer met volle kracht vooruit kan. Dus dat ga ik doen. Tot gauw!

Ik ben benieuwd of jij wel eens een stap achteruit gezet hebt om uiteindelijk weer vooruit te kunnen. Ik zou het leuk vinden om te horen of je de struggle herkent!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *