Hardlopen

Hardlopen - Happy Mood Happy Food

Vorige week schreef ik over het stellen van doelen. Ik gaf aan dat ik ook mezelf een aantal doelen gesteld heb. Eén daarvan gaat over hardlopen.

Vijf maanden na de geboorte van mijn zoontje ben ik (serieus) begonnen met hardlopen. Vanaf september 2014 liep ik twee avonden per week mee met de lopersgroep. In eerste instantie ging het me niet zozeer om het lopen zelf, maar was het vooral fijn om even geen moeder te zijn, maar gewoon mezelf, en om even niet thuis te zijn tussen alle hectiek, maar lekker buiten en onder de mensen. Ik ging altijd naar de lopersgroep, ook als het hard regende, ook als ik me heel erg moest haasten om op tijd te zijn, ook als ik wat hoofdpijn had en zelfs als ik een nachtje overgeslagen had.

Wat begon als een leuk tweewekelijks uitje werd op den duur een stukje serieuzer. In 2015 heb ik een aantal wedstrijden gelopen: eerst 5 kilometer, en later ook 10 kilometer. Die wedstrijden vond ik geweldig. Heerlijk om de grenzen van je eigen lichaam op te zoeken. Wat een energie krijg je daarvan! Nadat ik in oktober 2015 de 10 kilometer gelopen heb bij de marathon van Eindhoven, nam ik me voor om in 2016 de halve marathon te gaan lopen daar.

Strabrechtse Heideloop 2015

Strabrechtse Heideloop 2015

Helaas is dat er niet van gekomen. In 2016 heb ik nauwelijks hardgelopen. Aan het begin van het jaar heb ik last van een blessure gehad, daarna ben ik erg druk geweest met onze verhuizing en toen dat achter de rug was, was ik blij om weer wat tijd voor mezelf te hebben. Ik zag er ook wat tegenop om weer bij het begin te moeten beginnen. En de motivatie ontbrak.

Maar op de bank gaan zitten wachten tot er weer motivatie komt, dat werkt niet. Ik weet wat voor goeds het hardlopen me brengt. Los van alle algemeen bekende voordelen zorgt het ervoor dat ik rust in mijn hoofd krijg, dat ik me sterk voel, dat ik minder de behoefte heb om ongezond te eten en bovenal dat ik er heel veel energie van krijg. Hoe groot de drempel ook is om mijn schoenen aan te trekken en te gaan, het is het altijd waard. Ik kom altijd met een lekker gevoel weer thuis.

Tijd dus om het weer op te pakken! De komende 4 weken ga ik minimaal 2 keer per week hardlopen volgens een net-niet-beginners-schema. Ik ga op maandag en vrijdag lopen, en ik ga niet kijken naar mijn snelheid of naar de afstand die ik gelopen heb. Ik ga gewoon lopen, genieten van het gevoel en zorgen dat het uiteindelijk weer een routine wordt, want het is heerlijk. Vorige week ben ik begonnen! Twee sessies van 4 x 5 minuten heb ik gelopen. Ik ben blij – heel blij – dat ik het weer opgepakt heb.

Hoe zorg jij voor rust in je hoofd? Wat geeft jou energie?

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

4 gedachten over “Hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *