Een stapje dichterbij je dromen

Live your dream - Happy Mood Happy Food

Als er geen belemmeringen zijn en alles mogelijk is, wat zou je dan doen? Een wereldreis maken? Emigreren? Je baan opzeggen, en een carrièreswitch maken? Een boek schrijven? Een bed and breakfast beginnen? Wat zijn jouw dromen?

Dromen lijken vaak ver weg en niet haalbaar. Als ik naar mezelf kijk, dan zou ik graag wachten op het juiste moment. Misschien komt er wel een dag dat alles goed valt en ik mijn dromen kan realiseren. Ik kan niet wachten op het moment dat ik de loterij win, de juiste mensen ontmoet en (ineens) het lef heb om ervoor te gaan. Het is heerlijk om jezelf voor te houden dat het zo zal gaan lopen. Maar dat is – over het algemeen – niet hoe het werkelijk gaat. Ik ga de loterij in elk geval niet winnen. Ik speel niet eens mee. Mensen met dezelfde passies en interesses ontmoet je pas op het moment dat je zelf de eerste stap zet. En lef is iets wat je creëert door elke keer een stukje verder uit je comfort zone te komen.

Dromen uit laten komen
Al langer wilde ik dit artikel schrijven. Ik krijg er veel energie van en ik word heel enthousiast als ik nadenk over mijn dromen. Aan de andere kant vind ik het ook wel wat eng. Nieuwe dingen en veranderingen zijn toch spannend. Elke stap dichterbij een verandering – hoe klein ook – wordt de weerstand een beetje groter. Ik moet uit mijn veilige comfort zone komen. Dat maakt het schrijven en plaatsen van dit artikel een kleine uitdaging. En toch ga ik het doen, want uiteindelijk zijn dromen er om ze uit te laten komen!

Maak je dromen visueel
In eerste instantie zitten dromen vooral in je hoofd. Je droomt er letterlijk over, of je denkt: wat zou het toch fijn zijn als ik ooit… Soms denk je er een tijdje niet aan, en op andere momenten juist erg vaak. Maar je leeft je leven en die dromen blijven ver weg. Die dromen blijven dromen. Óf je gaat met 1 voet buiten je comfort zone staan en maakt een eerste kleine stap in de richting van het verwezenlijken van je dromen. Hoe je daarmee zou kunnen beginnen? Maak je dromen visueel. Denk ze uit. Ga er eens voor zitten en bedenk je – als het allemaal écht gaat gebeuren – hoe het er precies uit zal zien. Hoe ziet je leven er uit? Wie is er bij je? En hoe voel je je? Denk ook na over de details. Denk je droom helemaal uit. Als je het plaatje compleet hebt, schrijf er dan over of teken jouw droom. Wees creatief en maak je droom visueel, op wat voor manier dan ook.

Overtuig jezelf
Bekijk je dromen regelmatig en kijk wat voor gevoel je erbij krijgt. Voel je de energie stromen? Word je er warm van? Geloof je dat je er écht werk van moet maken? Gun jij jezelf dat? Overtuig jezelf ervan dat jouw dromen werkelijkheid kunnen worden. Gun jezelf dit. Gun jezelf het beste. Gun jezelf hetgeen waar je van droomt.

Dromen worden doelen
Als het goed genoeg voelt, deel dan je gedachten en ideeën eens met anderen. Praat erover met mensen. Vertel wat je graag zou willen bereiken. Dit is een volgende stap in de richting van wat jij wilt. Je maakt het een stukje echter door jouw dromen te delen. Deze veranderen zo heel voorzichtig in doelen. Je dromen komen dichterbij en soms durf je zelfs te denken dat je het gewoon moet gaan doen! Wanneer je zover bent, kom dan in actie. Doe iets concreets. En dan bedoel ik niet dat je verhalen van anderen moet gaat lezen ter inspiratie. Nee, ik bedoel dat je echt iets mag gaan doen. Maak een plan, stel concrete doelen (en subdoelen) en zoek uit wat nodig is om jouw dromen werkelijkheid te maken. En daarna? Ga ervoor!!

Mijn dromen
Natuurlijk deel ik een aantal van mijn dromen graag met jullie. De dingen die al tijden door mijn hoofd spoken, zijn de volgende:

  • Een halve marathon lopen
  • Een boek schrijven
  • Een verre reis maken met mijn gezin
  • Heel veel mensen inspireren om meer te genieten (ik weet nog niet in welke vorm)
  • Een hardloopwedstrijd in het buitenland lopen

Vooral het schrijven van een boek is een steeds groter wordende wens. Er is zoveel wat ik de wereld te vertellen heb! Deze blog is een mooie start wat dat betreft, maar ik zou het fantastisch vinden om eens één compleet verhaal te schrijven. Zonder rem. Te schrijven over waar ik vandaan kom, wat ik meegemaakt heb en hoe ik volwassen geworden ben. Dat zou ik zo ontzettend graag doen. Dus dat boek gaat er zeker komen. Hoe, wat, waar en wanneer, dat weet ik niet. Maar natuurlijk houd ik jullie op de hoogte.

Waar droom jij van? Durf je een eerste stap te zetten naar het verwezenlijken van jouw dromen?

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

2 gedachten over “Een stapje dichterbij je dromen

  1. Wat een mooi artikel. Dromen zijn fijn, het triggert mij om elke dag met plezier uit bed te komen. Dromen visueel maken helpt inderdaad heel goed. ik heb laatst een moodboard gemaakt. Deze staat op mijn bureau, ik kijk er iedere dag naar als ik aan het bloggen ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *