De perfecte dag om gelukkig te zijn

Herfst - Happy Mood Happy Food

Het is alweer officieel herfst. De tijd vliegt. De maanden vliegen voorbij. De weken volgen elkaar snel op. En de dagen zijn vaak in een flits voorbij. Ik ben blij en tevreden met hoe mijn dagen er op dit moment uitzien. Ik werk weer bijna volledig, ik heb genoeg tijd voor mijn gezin en er is genoeg ruimte voor mijn hobby’s en passies. De dagen zijn mooi. De ene dag is mooier dan de andere. En soms is er dan ineens een dag waarop álles klopt. Dat was afgelopen maandag. Gewoon een saaie, alledaagse maandag, hoor. Ik had geen bijzondere plannen. En ik heb ook niks groots meegemaakt. En tóch was het perfect.

Intentie
Ik was de dag begonnen met de intentie om er iets van te maken, hoe dan ook. Op de fiets ben ik naar mijn werk gegaan. Als ik een stuk gefietst heb, dan is mijn lichaam als het ware ‘aan’. Dan kan ik aan de slag. Let’s go dus. In mijn werk ben ik het meest in mijn element als ik veel kan doen. Hard kan werken. En dat heb ik die ochtend gedaan. Dat geeft me energie. Dan kan ik met een lekker gevoel weer verder.

Lachen
Na mijn werk fiets ik naar de opvang om mijn zoontje Aaron op te halen. Terwijl ik hem zijn jas aandoe, zie ik dat het ontzettend hard begint te regenen. Niet een beetje. Geen miezer. Nee, het stortregent. Oeps. Ik moet lachen om mezelf. Ik ben zo iemand die – ondanks dat we vorig jaar groter zijn gaan wonen, omdat we zo ontzettend veel spullen hebben – praktische dingen pas koopt op het moment dat het eigenlijk echt niet meer anders kan. Te laat dus. Zoals ook in dit geval. Mijn man en ik hebben al vaker tegen elkaar gezegd dat we écht eens moeten kijken naar regenpakken. We fietsen immers ruim 20 kilometer per dag. Én we wonen in Nederland. Maar uiteraard hebben we die regenpakken nog steeds niet. Wel heb ik laatst 2 wegwerpponcho’s in mijn tas gegooid. Dus deze trekken we maar aan. En we fietsen naar huis. Met een lach.

Dankbaar zijn
Thuis aangekomen – nadat we ons hebben omgekleed, want die poncho’s hielden niet heel veel tegen – zie ik dat ik een berichtje van onze buren ontvangen heb. Ze schrijven dat onze auto een lekke band heeft. Ik denk aan de intentie waarmee ik vanmorgen opgestaan ben, en bedenk me hoe fijn het is dat onze buren dit melden. En dat we hier dus niet pas achter hoeven te komen op het moment dat we de auto instappen omdat we ergens naartoe willen. En ik realiseer me hoe luxe het is dat er überhaupt een auto op onze oprit staat. En ik weet dat het me niet veel moeite zal kosten om dit op te lossen. We hebben namelijk een paar weken geleden ook al een lekke band gehad. Met één telefoontje en één kopje koffie voor de monteur kunnen we weer rijden. En zo gaat het inderdaad. Binnen een uur is er een monteur. Ik ben blij. En het mooiste van alles gaat nog komen: het gezicht van Aaron op het moment dat onze auto even maar drie wielen heeft. Hij staat gefascineerd te kijken, en gaat vervolgens helemaal uit zijn dak. Dat hij ondertussen opnieuw nat wordt van de regen heeft hij niet eens door.

Geluk
Wat fietsen door de regen en een lekke band met geluk te maken hebben? Alles! Geluk zit niet in grote dingen. Geluk zit in hele kleine dingen. Je hoeft niet alleen gelukkig te zijn in het weekend. Of op dagen dat je leuke dingen doet. Ook op maandag kun je gelukkig zijn. Geluk heeft niets te maken met wat je bereikt hebt. Geluk heeft niets te maken met status. Vroeger vergeleek ik mezelf constant met anderen. Het feit dat ik na mijn gymnasiumdiploma geen HBO- of WO-papiertje behaald heb, heeft me lang achtervolgd. Maar ik weet nu dat ik ook zonder dat diploma tevreden en gelukkig kan zijn. Dat ik niet gelukkig was als kind heeft me lang doen denken dat ik ook als volwassene niet gelukkig zou kunnen zijn. Ik had het zo ontzettend mis. Ik weet dat inmiddels, en ik voel dat, en op sommige dagen merk ik dat aan alles. Dan kan ik – zonder me daar op wat voor manier dan ook vervelend over te voelen – lachend door de stortregen fietsen in iets wat lijkt op een vuilniszak en helemaal blij worden van mijn zoontje – die in de regen uit zijn dak gaat omdat onze auto maar drie wielen heeft.

Lieveheerbeestje in de regen - Happy Mood Happy Food
 
Gelukkig zijn
Blij en dankbaar ben ik dat ik een lichaam heb wat mij in staat stelt om te fietsen. En dat ik de middelen heb om een fiets te kopen. Dankbaar ben ik natuurlijk ook vooral voor mijn zoontje en mijn man, en voor alle liefde die ik voel voor hen. En voor alle spullen die we als gezin hebben. Dat we een huis hebben, kleding hebben, voedsel hebben, en zelfs de luxe van een auto hebben. Dat we lieve mensen om ons heen hebben. Dat we alle faciliteiten hebben om praktische problemen snel op te lossen. En in the end ben ik zelfs dankbaar voor alles wat ik meegemaakt heb in mijn leven. Ja, zelfs de rottige dingen. Want dat maakt dat ik nu weet wat geluk is. En hoe ik gelukkig kan zijn. Altijd. Overal.

En eerlijk, dit bericht had ik een tijd geleden niet kunnen schrijven. Ik baalde er altijd van als het regende. En doordat ik daarvan baalde, kwam ik ook chagrijnig thuis. Als ik op dat moment gezien had dat de auto een lekke band had, dan was ik zeker weten gaan schelden. En dan hadden die twee kleine dingen mijn hele dag bepaald. Zonde. Nu ik de dingen van de andere kant bekijk, is het leven veel leuker. Veel lichter. En veel mooier.

Wat is voor jou geluk?

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

2 gedachten over “De perfecte dag om gelukkig te zijn

 1. Wauw…Nog zo’n mooi stukje om te lezen!
  Wij zijn net verhuisd…een hele onderneming! Naar een huis waar veel geklust moet worden. Goh, wat vind ik het toch soms lastig om nog alle rommel te zien en te zien wat er nog niet af is! Gelukkig kon ik afgelopen vrijdag op de fiets naar huis, door de regen, wel genieten! Gewoon, omdat ik nu lekker op de fiets kan gaan….ja…Ook als het regent.
  Genieten van alles was wel al op orde is…ja…dat kan ik nog wel wat meer doen! Zeker omdat ik weet dat we de rest zelf klussend ook op orde krijgen.
  Dankjewel voor je inspirerende verhalen!
  Ik ga genieten van een vrije avond….!

  • Dankjewel weer voor de complimenten!! Dat geeft me zoveel energie, tnx!
   Wat leuk dat jullie verhuisd zijn. Ik weet nog dat je schreef over jullie huizenjacht, en nu is het dus zover. Zelf ben ik vorig jaar verhuisd en ik weet wat voor enorm project dat is, dus fijn dat je dat in elk geval achter de rug hebt.
   En heerlijk om te lezen dat je op de fiets naar het werk kan, en daar ook van kunt genieten. Dat is super!! Dan komt de rest ook wel goed!
   Fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *