Luxe

Reasons to be happy - Happy Mood Happy Food

De afgelopen tijd is er een hoop gebeurd in mijn leven. Ik voel me er niet goed bij om mijn hele privéleven op internet te gooien, maar het komt er op neer dat mijn gezin op dit moment heel veel aandacht vraagt. We hebben ons toekomstbeeld flink aan moeten passen en dat is een emotioneel proces, waar we allemaal anders mee omgaan. Tel daarbij op dat we de afgelopen jaren weinig nachtrust gehad hebben, maar dat het de laatste weken zelfs heel normaal geworden is voor ons om een paar keer per week een nacht over te slaan. Ik ben moe. Verdrietig. Boos. Gefrustreerd. Bang. En soms word ik overspoeld door al die emoties tegelijk.

Tussen al die emoties door probeer ik mijn hoofd boven water te houden en te kijken naar alle dingen die wel goed gaan. Want ja, we hebben het wel eens moeilijk, maar we wonen in het goede deel van deze wereld. We worden geholpen met de problemen die er op dit moment spelen. Als ik me ergens zorgen over maak met betrekking tot mijn gezondheid of de gezondheid van mijn zoontje, dan bel ik de huisarts en kan ik meestal nog diezelfde dag terecht. Hij helpt me verder. Dat is een LUXE. Heel vervelend vond ik het dat ik me in december ziek gemeld heb bij mijn werkgever. Maar dat betekent wel dat ik werk heb. En het is zelfs zo goed geregeld dat ik gewoon doorbetaald krijg tijdens mijn ziek zijn. Dat is een LUXE. Ik ben zo ontzettend moe, denk ik wel eens als ik voor de zoveelste dag op rij om 20.00 uur naar mijn bed loop. Maar ik loop, dus ik heb twee gezonde benen. En ik heb een bed. En dan ook nog eens de vrijheid om te kiezen hoe vroeg of hoe laat ik onder de dekens kruip. Ook dat is een LUXE.

Het is verleidelijk om – op de moeilijke momenten in het leven – mee te glijden met alle negatieve gedachten in je hoofd, maar dit zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat je de dingen nog zwarter en somberder zult zien. En zo wordt het steeds moeilijker om de mooie dingen in het leven op te merken. En dat is jammer, want er zijn genoeg zaken die je gelukkig kunnen maken. Je zult daar alleen wel zelf de focus op moeten leggen. Ik help je even op weg: alleen al het feit dat je dit bericht kunt lezen, is een LUXE! Het betekent dat je kunt lezen, dat je ogen nog prima werken en dat je waarschijnlijk een laptop of een telefoon hebt of anders iemand van wie je deze mocht lenen. Dat zijn al drie dingen om dankbaar voor te zijn.

Heb een fijne dag!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *