Je afvaldoelen behalen

Duim omhoog - Happy Mood Happy Food

Na verschillende therapieën, cursussen, workshops en trainingen weet ik inmiddels steeds beter wie ik ben, en durf ik zelfs zonder moeite mijn eigen sterke eigenschappen te benoemen. Ik ben erg analytisch, heel gestructureerd, leergierig, behoorlijk perfectionistisch, heel nauwkeurig, principieel en ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik kan me nog goed herinneren dat dit rijtje van eigenschappen achter mijn naam stond – op een heidag van mijn oude werkgever. En ik vond het maar saaie competenties. Bij andere collega’s zag ik staan dat ze gezellig waren, altijd vrolijk, creatief of flexibel. Eigenlijk was ik daar best een beetje jaloers op.

Sterke eigenschappen

Maar nu – een aantal jaren later – ben ik erg blij met mezelf en mijn saaie eigenschappen. Want het is dit pakketje van eigenschappen dat me hier gebracht heeft. Het zijn deze eigenschappen die ervoor gezorgd hebben dat ik sta waar ik nu sta. Dat ik niet meer depressief ben. Dat ik 30 kilo afgevallen ben. Dat ik bijna geen eetbuien meer heb. Dat ik een positieve mindset gecreëerd heb bij mezelf. En dat ik vorig jaar dit blog gestart ben, waar ik open en eerlijk mijn gedachten en gevoelens met jullie deel in de hoop dat ik mensen inspireer. Het is dit pakketje van eigenschappen dat – als ik het op de juiste manier inzet – maakt dat er heel veel mogelijk is.

Afvallen heeft niet alleen met eten te maken

En jij hebt ook sterke kanten! En die kun je perfect inzetten om je doelen te halen. Wanneer je graag wilt afvallen, dan dien je natuurlijk in de eerste plaats te kijken naar wat je allemaal eet en drinkt. Afvallen heeft in de basis alles te maken met hoeveel energie je binnenkrijgt in relatie tot de energie die je verbruikt. Maar als je wat verder kijkt, dan zul je zien dat er ook andere zaken meespelen, zoals hoe je tegen jezelf praat, wat anderen tegen jou zeggen (en of jij je daar wat van aantrekt), hoeveel vertrouwen je hebt in jezelf, én wat jouw positieve eigenschappen zijn.

Je sterke eigenschappen inzetten

Je hebt geen invloed op wat anderen tegen jou zeggen. Als men dingen zegt die niet helpend zijn voor jou, dan is mijn simpele advies om daar niet naar te luisteren. Om het niet binnen te laten komen. Maar wat je tegen jezelf zegt en hoeveel vertrouwen je hebt in jezelf, daar heb je wél invloed op. Dáár ligt je kracht. Als je gelooft in jezelf en gelooft dat je kunt afvallen, dan groeit je vertrouwen. Dat gaat je helpen op jouw weg naar een gezonder gewicht. Wanneer je tegen je spiegelbeeld blijft zeggen dat je jezelf een gezond gewicht gunt, dan ga je daar op een bepaald moment naar leven. Én als jij jezelf beter leert kennen en je positieve eigenschappen gaat ontdekken, dan kun je deze gaan inzetten om je doelen te behalen. Waardeer jezelf en je sterke kanten, want deze heb je nodig om jouw afvaldoelen te behalen.
 
It always seems impossible until it is done - Happy Mood Happy Food
 

Onderzoek je positieve eigenschappen

Bepaal wat jouw sterke kanten zijn, bijvoorbeeld door te bedenken waar je trots op bent, of door na te gaan wat anderen waarderen aan jou. Hoe zouden mensen jou omschrijven? Als je een vriendin zou zijn van jezelf, wat zou je dan bewonderen aan jouw persoon? Ga op ontdekkingstocht naar jouw positieve eigenschappen, en zet deze in om je doelen te behalen. Kijk niet naar wat je niet hebt, maar focus op de dingen waar je goed in bent en gebruik deze op jouw weg naar een gezond gewicht!

Bijvoorbeeld

Ben je nieuwsgierig? Heel goed! Verdiep je in alles wat er te vinden is over gezond eten. En zoek leuke, nieuwe recepten op om uit te proberen. Ben je creatief? Komt goed uit! Maak een collage of een tekening van hoe jouw wereld eruit zal zien als je straks afgevallen bent. En motiveer en inspireer op deze manier jezelf. Ben je eerlijk? Top! Wees eerlijk tegenover jezelf. Houd een tijdje een eetdagboekje bij, en zoek uit waar jij winst kunt behalen. Ben je zorgzaam? Yes, ga dan nu goed voor jezelf zorgen! Ben je een doorzetter? Geweldig, ga ervoor!

Wat zijn jouw sterke eigenschappen? Hoe ga je ze inzetten om af te vallen?

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *