Energie

Energie - Happy Mood Happy Food

Er zijn periodes in mijn leven waarin ik weinig leef en behoorlijk geleefd wordt. Werken, een huishouden runnen, een kind opvoeden, een huis onderhouden, vriendschappen onderhouden…soms vliegen de dagen en weken en zelfs maanden voorbij zonder dat ik écht leef. Dingen gaan op de automatische piloot en alles lijkt te moeten en ik lijk geen controle te hebben over mijn eigen leven. Herkenbaar?

We leven in een maatschappij waarin er veel wordt verwacht van ons, en waarin we over het algemeen ook veel verwachten van onszelf. Werken, tijd met de kinderen doorbrengen, een fijne relatie hebben, sporten, onszelf ontwikkelen met cursussen en trainingen, gezellige dingen ondernemen met vrienden…en dat allemaal terwijl er maar 168 uren in een week zitten. De lat ligt hoog. Eigenlijk is het niet zo vreemd dat we af en toe geleefd worden.

Als ik me bewust wordt van dit ‘automatische’ leven, dan is het zaak om dingen te gaan doen waar ik energie van krijg. En dat zou ook mijn advies aan jou zijn. Bedenk je eens wat jou energie geeft. Wat maakt dat het vuurtje in jou gaat branden? Waar kun je zo in opgaan dat je alles om je heen even vergeet? Wat kun je urenlang volhouden zonder dat je het zat wordt? Wat is jouw passie?

Hardlopen? Breien? Meditatie? Koken? Krachttraining? Yoga? Schrijven? Fotograferen? De natuur? Maak er tijd voor, en zorg ervoor dat de energie blijft stromen.

Ook in drukke periodes kun je tijd maken voor jezelf. Natuurlijk, er kunnen je dingen overkomen. Het leven is niet maakbaar, maar ik durf te beweren dat je ook altijd momenten op een dag hebt waarin je ruimte voor jezelf kunt pakken. Soms moet je daar creatief voor zijn, of gewoon goed plannen. Challenge jezelf! Je hebt altijd mogelijkheden. Pak die momenten, en zorg dat je leeft! Gun jezelf dit gelukkige gevoel! Je zult je er beter door voelen!

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *