De beste start van de dag

Zonsopgang - Happy Mood Happy Food

Geef elke dag de kans om de mooiste van je leven te worden. Hoe? Door jezelf – als je wakker wordt – een paar minuutjes de tijd te geven om de juiste knoppen in te drukken. Om de juiste frequentie te zoeken. In je hoofd. En in je lichaam. Zodat je vol energie en vol enthousiasme aan de dag begint! Als je opstaat met een positieve mindset, dan zul je ook meer positiviteit ervaren op die dag. De dagen worden mooier. De weken worden mooier. Jouw leven wordt mooier!

Stel: je wordt wakker van de wekker. Of eigenlijk ben je nog diep in slaap en hoor je ergens ver weg je wekker afgaan. Je zucht een keer en drukt op snooze. Een paar minuten later gaat die vervelende wekker nog eens. Je scheldt een keer en drukt weer op snooze. Je doezelt wederom wat weg, en wanneer je voor de derde keer je wekker hoort, sta je op. Brak en toch ook wel een klein beetje chagrijnig. Want het liefste had je nog wat langer willen slapen, maar je moet helaas werken. Dus je moet je gauw gaan aankleden, en hebt ook niet veel tijd meer voor een ontbijtje. Je moppert wat terwijl je je aankleedt, en je zucht nog een keer tijdens het tanden poetsen. Daarna lepel je je bakje yoghurt gauw naar binnen, en je stapt in de auto op weg naar je werk. Je baalt dat je zo laat bent, omdat je weet dat je straks in de file terecht gaat komen.

Een investering van 10 minuten
Dit kan dus anders. Doe eens gek en stel je wekker in op 10 minuutjes eerder dan je gewend bent. Die tijd ga je gebruiken om jezelf meteen in een positieve flow te plaatsen. Vind je het moeilijk om je wekker naar een vroeger tijdstip te verzetten? Doe het toch, en ga ter compensatie wat eerder slapen. Bedenk je dat er 1440 minuten in een dag zitten. Als je deze 10 minuten voor de juiste dingen gebruikt, dan worden het 10 hele waardevolle minuten. Echt.

Verheug je
Als je wakker wordt van de wekker, zet je wekker dan uit. Bedenk jezelf dat er een hele nieuwe dag voor je ligt. Sterker nog: de dag die voor je ligt, komt maar één keer. Genoeg reden om er iets moois van te maken dus. Denk aan je plannen voor vandaag. Ga je werken? Of ben je vrij? Heb je afgesproken met vrienden? Of heb je een klusdagje? Probeer voor jezelf helder te krijgen welke fijne momenten er vandaag zullen zijn, en verheug je daar alvast een beetje op. Dat kunnen heel goed kleine dingen zijn: een kopje koffie, de lach van je kinderen, een stukje hardlopen of een knuffel van je partner. Lijkt het een ‘gewone’ dag te gaan worden? Plan dan tussendoor nog iets leuks. Dat hoeft dus niks groots of ingewikkelds te zijn. Haal bijvoorbeeld een lekker luxe broodje tijdens je lunch of verwen jezelf aan het einde van de dag met een heerlijke douche met je favoriete douche scrub.

Wees dankbaar
Bedenk voor jezelf vervolgens een aantal dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen alledaagse dingen zijn, die in eerste instantie vanzelfsprekend lijken. Denk maar eens aan je gezondheid. Ben je niet blij en dankbaar voor alles wat je lichaam kan? En denk ook eens aan de mensen dichtbij je. Ontvang je veel liefde en warmte van hun? Heb je een dak boven je hoofd? En heb je de vrijheid om je eigen keuzes te maken, als het gaat om wat je wilt eten vandaag of welke kleding je aantrekt of welke studie je volgt? Waar ben jij dankbaar voor? Zet dit voor jezelf op een rijtje. Als je dat een aantal keren gedaan hebt, dan ga je je daar echt energieker van voelen.

Lach en wees liefdevol
Ik hoop dat je nu met een goed gevoel je bed uit kan stappen. Ga vervolgens naar de badkamer, en lach naar jezelf in de spiegel. Geef jezelf een schouderklopje voor dit fijne begin van de dag, en wees trots op de persoon die je ziet in de spiegel. Lach naar jezelf, en lach ook naar je partner en naar je kinderen. Start de dag met een knuffel of een kus. En dan bedoel ik niet een ik-ben-net-wakker-en-dan-geef-ik-jou-altijd-een-knuffel-dus-daar-komt-ie-knuffel. Nee, geef de mensen om je heen een echte knuffel. Met aandacht. Met liefde. Met warmte. Zodat zij ook heerlijk aan hun dag kunnen beginnen.

Probeer het
Wanneer je op deze manier je dag begint, dan wordt het gegarandeerd een betere dag dan na drie keer snoozen en mopperen. Probeer het eens! Zet je wekker morgen 10 minuutjes eerder en zorg voor een heerlijke start van de dag. Verheug je op de fijne momenten die gaan komen, wees dankbaar voor alle mooie dingen in jouw leven en lach. Lach naar jezelf, lach naar het leven en geniet!

Heb jij een ochtendritueel? Hoe ziet dat eruit?

PS Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

Please follow and like me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *