About

Annemarie - Happy Mood Happy FoodWat leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Heel graag stel ik mezelf aan je voor. Ik ben Annemarie, 32 jaar en het is mijn passie mensen te inspireren, te motiveren en te leren kiezen voor hun eigen gezondheid en geluk! Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een gezond en gelukkig leven kan leiden!

 
Eten

Ik heb me altijd al geïnteresseerd in voeding. Waarom bijvoorbeeld vinden sommige mensen (zoals ik!) een wit broodje kroket met mayonaise of mosterd nou zoveel lekkerder dan een volkerenboterham met kaas? Er zijn op dit moment veel mensen en kinderen met overgewicht. Hoe kan het dat we het zo ver laten komen op dit gebied? Wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam met de voedingsstoffen die je tot je genomen hebt? Welke rol speelt voeding bij het voorkomen van een ziekte of het herstelproces van een ziekte? En dé vraag van dit moment: wat is nu eigenlijk gezonde voeding?
 
Recepten - Happy Mood Happy Food
 

Geluk

Ook ben ik bijna mijn hele leven al op zoek naar geluk. Wat is gelukkig zijn eigenlijk? Wanneer geniet je van het leven? Hoe voelt dat? Hoe word je nou ultiem gelukkig? Wat moet je daarvoor doen? En wat moet je daarvoor laten?

Van ongezond naar gezond

Ik ben lange tijd erg zwaar geweest. In 2009 woog ik ruim 100 kilo. Ik had op dat moment eigenlijk niet eens door hoe ongezond ik at en dat mijn gewicht echt te hoog was. Na een vakantie vol met cocktails, uitgebreide ontbijtjes, frisdrank, grote borden gevuld met stukken vlees en frietjes met mayonaise, biertjes en ijsjes wilde ik wel iéts doen. Ter compensatie heb ik een maand geen frisdrank gehad. Dit was mijn eerste stapje in een ontdekkingstocht naar een gezonder eetpatroon.
 
Annemarie - Happy Mood Happy Food
 

Van ongelukkig naar gelukkig

Ik ben ook jarenlang erg ongelukkig geweest. Ik ben zelfs een aantal jaren depressief geweest. Ik heb veel nagedacht over hoe ik een gelukkig leven zou kunnen krijgen. Veel boeken en artikelen heb ik gelezen. Veel therapeuten heb ik gezien. Ik heb cursussen, workshops en trainingen gevolgd. Maar uiteindelijk heb ik het meeste geleerd uit het leven zelf. In november 2016 – er gebeurde op dat moment heel veel in mijn leven – viel het kwartje. Het was een donkere dag. De zoveelste. Ik wilde dat niet meer. Ik wilde gelukkig zijn. En ineens snapte ik het. Ineens snapte ik alles. Ineens wist ik hoe het werkte. En mijn wereld is zo ontzettend veranderd sinds dat moment.
 
Geluk - Happy Mood Happy Food
 

Inspireren

In de afgelopen jaren heb ik zo ontzettend veel geleerd over zowel gezonde voeding als over geluk. Lang ben ik op zoek geweest naar mezelf, maar sinds een paar maanden weet ik precies wat ik wil. Ik wil mensen inspireren. Heel veel mensen inspireren. Heel veel mensen wakker schudden. En iedereen laten zien dat het leven heel mooi is. Laten zien dat je altijd kunt genieten. Ook als de omstandigheden niet ideaal zijn. En ik wil mensen laten zien dat het niet moeilijk is om jezelf een gezond eetpatroon aan te leren. Als je dat maar op de juiste manier doet. Als je daar bewust voor kiest. En als je dat jezelf maar gunt.

Alles is mogelijk

Ik heb een ongelukkige tijd gekend – met lastige omstandigheden – en ben uiteindelijk gelukkig geworden – ondanks diezelfde lastige omstandigheden. Ik heb overgewicht gehad door eetbuien en door te veel en te ongezond eten. En ik heb een gezond gewicht gekregen door een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Ik ken beide kanten. Ik weet hoe moeilijk dingen soms lijken, maar ik weet nu ook dat sommige dingen veel makkelijker zijn dan je in eerste instantie denkt. Ik weet dat niets onmogelijk is. Ik weet dat als ik het voor mekaar kan krijgen om gezond en gelukkig te zijn, dat jij dat zeker ook kunt. Geniet van de inspiratie!
 
Inspiratie - Happy Mood Happy Food
 
Als je het leuk vindt om ongeveer 1 keer per week een overzicht te ontvangen van alle nieuwe artikelen, stuur dan een berichtje naar annemarie@happymoodhappyfood.nl!

12 gedachten over “About

 1. Hallo Annemarie,
  Ik heb je verhaal gelezen geplaatst door Mieke Kosters.
  Bewondering voor hoe jij je levensstijl hebt veranderd.
  Ik ben zelf onlangs ook begonnen met het online programma van Mieke.
  Ik volg ook al een hele tijd Marloes van Optima Vita. Heel erg leuk.
  Ik zou het leuk vinden om 1 keer per week een bericht te ontvangen.

  Sylvia de Man.

  • Hoi Sylvia,
   Dankjewel voor je mooie compliment! Ik denk dat je mijn verhaal gelezen hebt bij Marloes van Optima Vita? Want ik heb niks geschreven voor Mieke Kosters.
   Leuk dat je aan de slag gaat met het programma van Mieke, veel succes en plezier!
   En ik zal je natuurlijk toevoegen aan de mailing list!
   Lieve groetjes, Annemarie

 2. Hallo Annemarie.
  Ik zou graag 1x per week een mail van je ontvangen. Ben onder de indruk van je verhaal, prestatie en positiviteit!
  Het lijkt me heerlijk om mee te lezen.
  Groetjes Marjan

 3. Hai Annemarie,
  Wat een eerlijke en positieve blog, heerlijk!
  Je blijft gewoon menselijk en dat komt veel prettiger over dan alle “perfecte”dieetgoeroes”.

 4. Hoi Annemarie,
  Wat een mooie blog!
  En wat dapper dat je je verhaal ook vertelt op LINDA.LIJNT.
  Ik hoop dat je er veel mensen mee kunt helpen.
  Groetjes
  Rian

 5. Hoi Annemarie, ik hoorde gisteren op het werk over jouw blog en heb vandaag de stukjes/verhalen met interesse doorgelezen. Vooral over lief zijn voor jezelf en wie is de belangrijkste persoon in je leven spreken me aan. Mooi geschreven hoor!
  Groetjes Antoinette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *